-
نویسندگی ممکن است حرفه ای پر خطر جلوه کند و هر تازه واردی به عرصه ی فیلمنامه نویسی را هم زمان با چالش های متعدد روبه رو نماید ، چالش هایی مثل تبدیل ایده ها به داستان ، خلق لحظه ها و صحنه ها ، ترکیب آنها در سکانس ها و پرده ها ، خلق شخصیت ها و طراحی اعمال جذاب و قانع کننده برای آنها . ممکن است در مقابل وظایف مختلفی که بر دوش دارید ، به سادگی وا بدهید .
به علاوه هیچ بعید نیست دقت و توجهی که لازم است را به کار نگیرید و نویسندگی را یک موهبت الهی فرض کنید که مسلماً خودتان را واجد آن می دانید . به این ترتیب ، وقتی موفق شدید چیزی را روی کاغذ بیاورید که شبیه فیلمنامه است ، شاید پیش خودتان فکرکنید نویسندگی چندان هم هم کار مهمی نیست و به سادگی می توان تصویر ها ، صدا ها ، شخصیت ها ، کنش ها و گفت گو ها را خلق کرد آن ها را در صحنه ها و سکانس ها دقیق ترکیب نمود ، صحنه ها و سکناس هایی که هم دیگر را نگه میدارند و هم بیننده را در سالن سینما !
شاید شما یکی از آن معدود آدم هایی باشید که اینگفته در موردشان صادق است ولی برای اکثر ما بهتر است این فرایند ساده شود تا به راستی درک کنیم در صدد انجام چه کاری هستیم .
فیلمنامه نویسی در اکثر مواقع ، چیزی نیست جز طراحی و تنظیم یک داستان .در واقع ما به کمک این هنر قدیمی ، قصه ای نقل می کنیم که مخاطب را درگیر می کند و تماس مخاطب با افکار و احساسات ما _ که در درام انعکاس یافته _ باعث بر انگیختن افکار و احساسات وی می شود .
تکنیک فیلمنامه نویسی برای موفقیت شما
فیلمنامه نویسی یکی از بخش های هنر سینما و تلویزیون است که اهمیت زیادی دارد . اگر قصد دارید یک فیلمنامه نویس خوب شوید باید با تکنیک های فیلمنامه نویسی اشنا شوید . در این بخش از مجله سینمایی سینما تئاتر مای استیج 20 تکنیک فیلمنامه نویسی را در اختیارتان قرار می دهیم. حتما از انها استفاده کنید .
اشنایی با چند تکنیک فیلمنامه نویسی
به گزارش سینما تئاتر مای استیج ، Scott Myers در وبلاگی به نام Go Into The Story، مطالب آموزشی را در اختیار علاقه مندان به این حرفه قرار میدهد تا با تکنیکهای فیلمنامه نویسی بهتر اشنا شوند.
1-یک تکنیک فیلمنامه نویسی این مورد مهم است که اینترنت و عوامل حواس پرتی را از خود دور کنید.
2-همچنین این تکنیک فیلمنامه نویسی را فراموش نکنید که به خود کمی سختی بدهید؛ مثلا در هوای سرد یا درست پس از بیدار شدن شروع به نوشتن نمایید.
3-یکی از ترفندهای فیلنامه نویسی اینست که اگر فکر می کنید پایان را می دانید دیگر ننویسید و ادامه نوشتن را مدتی بعد اغاز کنید. این کار باعث میشود خلاقیتتان تا روز آینده جریان داشته و بتوانید خیلی راحت به ادامه بپردازید.
4-یادتان باشد شما باید مجموعهای از تصاویر مرتبط به داستان بسازید.
پیشنهاد ما : پرتره مرد ریخته اصغر همت در صحنه5-وقتی اولین پیشنویس تمام شد ، فیلمنامه نویسی را برای دو هفته کنار گذاشته و آن را نخوانید.
6-یک تکنیک فیلمنامه نویسی اینست که اگر با ساختن یک کاراکتر مشکل دارید، بازیگری مشهور را جای او تصور کرده و سپس برای آن بازیگر بنویسید.
7-به گزارش سینما تئاتر مای استیج در هنگام فیلمنامه نویسی تصور کنید شخص دیگری هستید. این کار هویت جدیدی به نوشتههایتان میدهد و باعث میشود به مشکلات جور دیگری نگاه کنید.
8-هیچگاه استراحت را فراموش نکنید. خیلی وقتها با دور بودن از مردم و تکنولوژی، میتوانید ذهن آرامی داشته باشید و راه حلی برای مشکلات پیدا کنید. شما چه توصیههایی برای فیملنامهنویسان در سر دارید؟ آن را با ما و دیگر خوانندگان هزارویکبوم به اشتراک بگذارید.
9-یک ترفند جالب فیلمنامه نویسی اینست که برای مطمئن شدن از عالی بودن دیالوگها و متمایز ساختن شخصیتهای فیلمنامه، آنها را بلند بخوانید.
سایر تکنیک های فیلمنامه نویسی
10-هرچه بلدید به بقیه هم یاد بدهید . ممکن است در حین آموزش خودتان متوجه ایراداتتان بشوید.
11-اگر در یک صحنه گیر کردهاید و چیزی به ذهنتان نمی اید وقت خود را درگیر ان صحنه نکنید بلکه چشمان خود را ببندید و صفحه جدیدی را باز کنید. بدون فکر کردن درباره کلمات، دوباره به نوشتن بپردازید.
12-برای به پایان رساندن کارها، برای خود هدیه تعیین کنید. این کار به شما سرعت و اراده می دهد .
13-صبر داشته باشید . توقع نداشته باشید یک شبه بتوانید یک متن عالی و حرفه ای بنویسید .
14-اگر صحنهای خیلی خشک و بیروح است، سعی کنید گفتگویی بین کاراکترها به وجود بیاورید تا این خشکی و بی روحی از بین برود.
15-بعضی مواقع صندلی خود را ترک کنید و به فکر خود استراحت بدهید.
16-سعی کنید به جای تماشا کردن فیلم، به آن گوش دهید. اینگونه فیلمها بیشتر در ذهنتان می مانند.
17- یک تکنیک فیلمنامه نویسی این مورد است که میتوانید چند فیلمنامه خوب را دوباره بنویسید. فرانسیس اسکات کی فیتزجرالد (F. Scott Fitzgerald)، رمان نویس معروف آمریکایی در قرن۲۰، نیز از تکنیک بهره بسیار برده است.
18-همچنین شما میتوانید هر روز یک صفحه بنویسید و پس از چهار ماه، یک فیلمنامه کامل در اختیار خواهید داشت.
19-پیادهروی یا دویدن را فراموش نکنید . این کار باعث میشود ذهنتان آزاد شده و بتوانید بهتر بنویسید.
20-وقت شناس باشید . زمانبندی و توجه به آنها را فراموش نکنید. این کار اثربخشی خوبی برای کارتان خواهد داشت .
۱۷۱۸
درباره من
سیاه مشق های بهنام نجم الدین
نکته:
بعضی از مطالب از من نمی باشد
تعداد پست ها زیاد می باشد و
به مرور نام نویسنده اصلی هر
مطلب را درج خواهم نمود ...