دریچه‌ای به هنر و اندیشه

سینما ، فلسفه ، ادبیات ، تاتر

دریچه‌ای به هنر و اندیشه

سینما ، فلسفه ، ادبیات ، تاتر

بعضی از مطالب از من نمی باشدو چون تعداد پست ها زیاد می باشد پس به مرور نام نویسنده اصلی هر مطلب را درج خواهم نمود.

طبقه بندی موضوعی
دانشجوی پراگ اثر اشتلان ریه بود که دانشجویی توسط شعبده بازی مرتکب قتل می شود و عاقبت خودکشی می کند .


بطور رسمی در فیلم کابین دکتر کالیگاری ، که فیلمنامه آنرا کارل مایر نوشت ، و رابرت وینه کارگردانی ، تمام عناصر سبکی از قبیل دکور های تیز و نا متعادل ، گریم و بازی های اغراق آمیز ، زوایای نامتعادل د.ربین ، نورپردازی پر کنتراست و تم های دلهره انگیز را در بر داشت .

مورنائو نابغه دیگری در سینمای اکسپرسیونیسم است که نگاهی واقعی تر به این سبک دارد و به جای دکور ، بیشتر از لوکیشن های طبیعی استفاده میکند که بیان اکسپرسیونیستی را ظریف و غیر مستقیم به تصویر میکشد.

* در فیلم "نوسفراتور" به نام سمفونی وحشت ، قصر دراکولا واقعی است و هنگام تاریک شدن هوا ، اسب ها رم میکنند و کفتاری جلوی دوربین می آید که چهره اش شبیه خفاش است و بیشتر در فیلم از لوکیشن های طبیعی استفاده شده است .

* فریتس لانگ فیلمساز دیگری است که در رشد و ارتقای سبک اکسپرسیونیسم سهیم است . او که معماری و تاریخ هنر خوانده بود ، سبک دکوراتیو کالیگاری را در فیلمهایش ادامه داد.

* آخرین فیلم اکسپرسیونیستی ، فیلم « مترو پولیس» اثر فریتس لانگ است که آرمان شهری را نشان می دهد که همان حکومت نازیسم و ایدئولوژی ناسیونال سوسیالیزم را نوید می دهد و به دلیل هزینه بالایی که در ساخت فیلم داشت ، پایان این سبک را اعلام کرد .

* با تغییر شرایط جامعه و دور شدن از مشکلات جنگ ، این سبک از طریق فبلمسازانی نظیر « مورنائو ، لانگ ، اشترنبرگ » به هالیوود رسید و در آنجا ژانرهای سرگرم کننده ای نظیر وحشت ،گانگستری و جنایی را بوجود آورد  و فیلمسازانی نظیر « هیچکاک » ، «ولز» ، « دی پالما » تحت تاثیر سبک اکسپرسیونیسم بودند .



ویژگی ها و عناصر سبکی اکسپرسیونیسم :

1 دکورهای اغراق آمیز و نا متعادل که واقعیت را دفرمه کرده و فضایی خیالی و غیر واقعی بوجود می آورند .

2 بازی اغراق آمیز : شاید تماشاگران بازی های اغراق آمیز اکسپرسیونیسم  را به حساب بازیگری سینمای صامت بگذارند ، در حالیکه این بازی ها تعمداً و آگاهانه دارای اغراق است تا با سبک کلی میزانسن و تصویر گرافیکی آن هماهنگ شود .
بازیگرها بریده بریده حرکت میکنند و در نمای عمومی ، حرکت ها شبیه رقص میشود و در مسیر دکور راه میروند .

3 نورپردازی پرکنتراست: با روشن کردن صحنه به طور تخت و هموار بر پیوند آدم ها و دکور تاکید می شود .

4 گریم و لباس هم که از عناصر میزانسن هستند به شکلی اغراق آمیز و غیر واقعی بودند .

5 تدوین و دوربین :
تدوین همان حالت تداومی و برش از نما به نمای عکس و برش زدن از دو مکان متفاوت را دارد ولی ریتمی که تدوین به وجود می آورد اندکی کند است و شباهتی به تدوین ریتمیک فیلم های امپرسیونیستی ندارد .

6 فیلمبرداری هم حالتی کارکرد گرا دارد و حرکت دوربین و زوایای پایین و بالا بسیار اندکندو با این همه موارد ، چندی وجود دارد که با استفاده از زاویه غیر عادی دوربین ، دکور و آدم های  به گونه ای غیر عادی و نا متعادل کنار هم نهاده شده اند و ترکیب بندی نظرگیری را خلق کرده اند .

7 روایت داستانی : روایت در اینگونه فیلم ها متناسب با خصوصیات دیدای سبک انتخاب می شود . روایت معمولا در گذشته یا مکان های عجیب غریب اتفاق می افتد  و یا دارای عناصر تخیلی و وحشتناک هستند .


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی